top of page
Historien bag

Om Sandra Lykke

Jeg har altid tegnet, skrevet og malet. Min mor levede af at male da jeg var lille og hendes mor var en dygtig porcelænsmaler.  Min største drøm som lille var at blive forfatter og kunstner. Jeg manglede blot troen. Og nok egentligt mest af alt en personlig mission Jeg har malet og tegnet alle stilarter, og har altid været dygtig til lige netop det. Når alt andet omkring mig fejlede, så var det kunsten jeg kastede mig over. Der fejlede jeg aldrig. Den svigtede aldrig.

 

Da jeg fik min lille søn Storm, åbnede der sig en ny verden for mig. Jeg begyndte på ny at udforske min kreativitet og barnlige sjæl. Jeg havde længe parkeret min kreative side til fordel for et corporate business-life, som jeg var ved at drukne i. Storm fik mig tilbage til kernen, og han blev født på min yndlings måned oktober, deraf navnet; Oktober Storm. 

Da jeg begyndte at indrette Storms værelse, kunne jeg ikke finde noget til hans vægge som for mig virkede autentisk uden at det var blevet forpint i et af adobes programmer. Så jeg begyndte at tegne og skabe små universer til ham, alle inspireret af ham og hans store nysgerrighed på livet. Alle de små universer bar også præg af det, jeg ønsker han skal vokse op med: Selvkærlighed, selvindsigt, selvtillid, selvværd og selvrespekt. Oktober Storm blev skabt.

Sidenhen har jeg dykket endnu mere ned i børnenes verden, talt med en børnepsykolog, undersøgt statistikker, talt med andre forældre, børnebutiksejere osv. Mit hjertebarn blev heraf fuldendt, og missionen blev klar: Jeg ville skabe visuelle fortællinger til det lille barn, der kan være med til at styrke barnet og skabe et lille rum, hvor forældre og barn kan sætte ord på nogle af de ting, der måske kan virke som store emner. Nogle gange er det bare lettere at tale om emnet, når det står lige foran os. Ligeledes, er Oktober Storms illustrationer tidløse og æstetiske. De kan følge barnet længe og klæder de fleste rum. 

Det er det mindste ting som gælder, de små trøstende og styrkende ord, de små knus, de små high-hives. Det fortjener alle børn som et minimum. Med Oktober Storm ønsker jeg at skabe et æstetisk univers, der styrker de mindste. 

Sandra Lykke

bottom of page